Zoom image | View original size
A breath of fresh air for this semi-detached Tudor in Ville-Saint- Laurent  For a long time, this semi-detached house built in the 1950s in Montréal’s Ville-Saint-Laurent neighbourhood was home to a family of three young children. Over the years, many extensions were added to its aging structure. At the back, its broken-up spaces had only one opaque door and four small windows. Built without a foundation and worn by time, the annexes in the backyard were keeping the abundant natural light from coming into the kitchen. After the children fled the coop, the house was due to undergo major renovations, particularly to meet the needs of the owner’s new lifestyle. The owner entrusted his project to L. McComber architects with three goals in mind: open the living spaces, make the most of the natural light and garden view, and preserve the spirit of this family home filled with memories. View more View full description
Share Share