Zoom image | View original size
CONCEPT: The project fits into a small plot in a highly inclined terrain overlooking the Geneva Lake. It is a urban plot where it is allowed a building of 4 levels above the floor of the garage. The shape of the building comes from the need to rework an existing project according to the Swiss town planning regulations: the result was an irregular and faceted prism. TYPOLOGY: the building consists in two apartments that are developed on the entire height of the building so that each unit can benefit of the best views. The strategy is very simple: one large room facing south and another one smaller towards north for each of the 4 levels, served by a leonardesque staircase. There are no service spaces such as corridors or lobbies; each volume corresponds to a living space. In the first two levels have been placed the rooms, whereas in the upper floors have been placed the living areas, kitchen and living room. The two units overlap and alternate in each floor. An internal elevator serves the two apartments with direct access to house on alternated levels; on the outside each house has a private entrance from the footpath de la Maresche that links the avenue de Florimont with the avenue du Midi. View more View full description
Share Share