Zoom image | View original size
Design studio IWT converts two rural barns into a glass house and wooden cave for Wim Hof in the east of the Netherlands. The Iceman focus on the integration of extreme human physical endurance with psychological performance through a.o. breathing exercises, cold water exposure and meditation training for both international private clients and professional athletes. The design consists of two flexible generic main areas. One with an open, extravert and outward atmosphere (which relates to the air), and one with a closed, introvert, secluded and grounded atmosphere (which relates to the earth). This juxtaposition forms the basic layout for upgrading the site into a no-nonsense but sensitive backdrop for the wide range of envisioned activities. The glass house provides day and sunlight access throughout the day, creating a never ending play of shadows and light in the space which is ideal for active physical exercises. View more View full description
Share Share