Zoom image | View original size
Next to Europe’s second longest river, The Danube, in between reed and hovering trees, you’ll enter a curved wooden room facing the horizon, just big enough for you and your kids to grab a lunch while looking at the birds nesting in the river. The project is a result of a design-built workshop as a collaboration between Bergen School of Architecture(BAS) and Slovak University of Technology in Bratislava(STUBA).   BAS has a long tradition of teaching architecture through practical work. 1:1 sketching is an important way to both solve issues and recognising new solutions, getting an understanding of dimension and scale. During the spring semester 2016, 10 students from BAS and 15 students from STUBA completed the construction with financial support from EEA Grants and the state budget of the Slovak Republic from the EEA Scholarship Program Slovakia.   View more View full description
Share Share