Zoom image | View original size
On a hidden parcel between the walls of the neighboring backyards and a public parking lot, a modern villa is situated. The frayed parcel, historically belonging to a ceramic tile seller, has a small entrance between two building blocks, invisible from the street. The parallel shaped plan of the villa generates long spatial perspectives, optimizing the exterior space. Inside the family house, the bedrooms, laundry room and playrooms are situated on the higher side above the basement garage. The living room, kitchen and office chamber are on ground level. The different levels naturally result in specific heights for each room. Furthermore, many rooms are connected in multiple ways, resulting in a true playground for the children. The abstract parallel shape of the building is emphasized by the white plasterwork facade. Variation in the facades is generated from the interior, by carefully shaping each window according to the needs of the different functions. Large openings provide great views outside, ensuring a maximum enjoyment of the patio garden. Window frames are in aluminum. View more View full description
Share Share