Zoom image | View original size
The house is Located in Lo Curro hill in the capital city of Chile, Santiago. The site, long and with gentle slope, is covered with a forest of eucalyptus trees planted 30 years ago and it is crossed by an irrigation canal. It faces north and has a front view of the southern slope of the hill with vegetation, and a side view of the area east towards the city and the Cordillera de los Andes. This site brings together the best of central Chile, in addition to being just minutes from highways and therefore connected to anywhere. The commission came out of conversations with our customers about the formality and programmatic live in the city and the freedom of households out of it, this freedom was something they did not want to lose. The client wanted, "a modern but cozy house," We understood this as a comment to contemporary architecture, as boxes placed on the ground, turning the inhabitants into spectators of nature. View more View full description
Share Share