Zoom image | View original size
This is a Reconstruction of a multi-family house with workshop rooms underneath in the area Seefeld of  the city of Zurich. The house has been in a core zone since the new regulations. Therefore the outlines of the existing volumes are protected and the project had to be  developed in collaboration with the conservation of monuments. The project is a contextual dialogue with history, the house is 170 years old. The historic, massive stone walls were the starting point for applying new contemporary forms of living – fresh typologies: 5 small apartments in the 'house' and 4 residential ateliers in the former workshops. House Z22 The dwelling house is a townhouse built 170 years ago. The natural stone walls were created so long ago, but even then the walls were plastered. Now we have removed the original plaster layers and this led to a raw state of the natural stone walls, which never existed. It is a reference to the material, the construction and to the 'work' itself, how was it made?The architectonic-social aspect, the bourgeois house of the time, is playing a minor part but it is still the same house from the outside. View more View full description
Share Share