Zoom image | View original size
The Project for the new office of the Santa Elisa, an orange producer farm, is part of a series of projects being carried out in order to modernize and adapt its facilities.  The office specifically intended to bring together the various management offices within the farm, that were previously scattered around small buildings created at different times over the years, or old houses converted into offices. The goal here was to bring the business and field workers activities closer. In order to achieve this goal one of the main premises was to create a continuous space, free of structural elements where separations could be seen trough to connect visually and physically people within the building and its surroundings. Therefore, metallic frames were designed to hold a big metallic roof, creating a space without pillars, and that contains all superior infrastructure elements. The floor is made of concrete slab supported by a metallic platform that doesn’t touch the ground held by small metallic pillars, this way the construction can be characterized in two big planes filled with the project program in the middle. The floor level was determined by the height where people could get a view of the orange fields while in their workstations, most importantly from the conference room. View more View full description
Share Share