Zoom image | View original size
This project was created with the aim to respect the tradition but keeping the XXI Century spirit. From the beginning we thought that it was fundamental to defend the values and essence of the client as laywer from the historic center of Hondarribia, a nice village located opposite the French coast. Everything that this represents and is sensitive to its  local identity and culture throughout the architecture has been respected. We are very pleased to be part of the history kept on these existing walls and we really wanted to let them be the main protagonist that coexists with all of us. At the same time,  a powerful language code has been created to give the identity and personality to the business the same as the place where it is located. When we were appointmented for this project in 2015, we found a tiny 35sqm area of darkness which had been abandoned more than 50 years ago. The space needed improvement and consolidation works. The original beams and the fragile timber staircase were reinforced with steelwork. Also the original stone partition wall and the existing main entrance door. Afterwards  we only had to create a great  furniture unit that was functional and fitted in. View more View full description
Share Share