Zoom image | View original size
The contemporary home is located on a steep hill in Ebotse Golf Estate, Gauteng. Both the Site and the Client Brief called for a design which included extensive visual accessibility of the surrounding environment. Gottsmann Architects utilised the Site's steep gradient to design a home that would host predominant views toward the lake and golf course below. These wide panoramic views inspired the project name: House Vista. The use of concrete as building material allowed for deep cantilevering overhangs as well as place emphasis on open planes. The extensive facade of glass sliding doors offers flexibility and allows the interaction between exterior and interior to permeate through the house. The combined use of concrete planes and glass vertical facades ultimately generates a design which creates the impression of each level floating.  View more View full description
Share Share