Zoom image | View original size
Peter Pichler Architecture, in collaboration with Arch. Pavol Mikolajcak, won a competition to design a new mountain hut at 2.000m in the Italian Dolomites in 2015. The new hut contains a restaurant and is located next to the cable station Oberholz in Obereggen with direct connection to the ski slope. The cantilevering structure grows out of the hill like a fallen tree with three main branches creating a symbiosis with the landscape. Each of them is facing towards the three most important surrounding mountains. At the end of the branches a large glass facade frames the surrounding mountains from the interior of the hut. The sloped roof shape of the glasses takes his inspiration from typical huts in the area, while the branching roof and complex structural interior expresses a new and contemporary interpretation of the classic mountain hut. View more View full description
Share Share