Zoom image | View original size
Preliminary Research Office has recently been selected to design a pedestrian bridge in Shenzhen, connecting the two tower buildings, each 210 meters (689 feet) high, which will serve as their client’s future headquarters. The bridge’s formal composition is the result of two intersecting conic masses, positioned about their common axis and directed towards the towers’ core. Perpendicular cones are split by these larger cones at two points on the bridge’s axis, extending to form observation platforms for flying and viewing drones, while also serving as meeting spaces. Adjacent to each of the platforms are two enclosed circulatory structures, allowing the bridge to “plug in” to the towers. Attached to the exterior envelope, these structures allow for both vertical and horizontal circulation. View more View full description
Share Share