Zoom image | View original size
The new apprentice school is dedicated to the learning of construction jobs (masonry, woodworking, steelworking, electricity, painting...) We wanted the school to be a pride reason for the students. We designed it as a rational, human and generous building. It is conceived as a small scale campus. Connected to public space through a large parvis, it’s a welcoming and reassuring public facility. The facades evoke the knowledge about building jobs teached inside the school. The courtyard is the heart of the school, thinked as an Agora. It’s a metaphor of a cloister with its central garden surrounded by a covered path. This walkway is animated by the reflects on inox cladding and leads to two larges sheltered spaces. The Agora as a central point allows a simple use of the school, an easy indentification of different spaces and optimized movements for teachers and students to their classes and workshops. Each main area of the school is designated by its own color. View more View full description
Share Share