Zoom image | View original size
The Kvæsthus Pier is a comprehensive plan for upgrading the urban spaces around The Royal Danish Theatre’s Playhouse, from the tip of the pier, across the promenade all the way to Nyhavn.  The project consists of an underground car park in 3 floors, the conversion of the Kvæsthus pier into a multifunctional urban space, and the processing of the pier’s edges towards the harbor in the entire area.  The large square on the pier is a coherent, even area in its full length. Large squares coated with dark grooved concrete, steep down in the north and disappear under the water level.  The square is equipped with smaller pavilions, containing a café, scenes, ticket sales for the harbour tours, entrance to the car park and a fly tower for outdoor plays, concerts and other kinds of performance. Furthermore, the square is arranged with the possibility for installing big screens, temporary covers, and is equipped with gear for various street- and beach sports.  View more View full description
Share Share