Zoom image | View original size
On the northern sloping plot, from whence there is a beautiful view into the valley, there are now six fully grown trees. The proposed construction of a family house endeavours through its small size and character to integrate itself among these trees. In short, it would thus be possible to label the concept as a “house in an orchard”. Besides the influence of the garden, also the orientation and slope of the plot had a significant part in the shape and layout resolution. The view from the living room is pointed to the valley towards the Brook Rokytka, the other rooms are oriented to the east and south. Thanks to a skylight window, the living room, situated to the north, gains southern lighting as well.  The ground plan of the building comes from the circle, which on the south side shifts to the form of two squares, where the bedrooms, kitchen and bathrooms of the construction are located. The house is designed as a wooden house with reinforced concrete foundation, which is minimalized on the steep slope only to a concrete foot. Considering the difficult conditions, a classical foundation would be more demanding financially. View more View full description
Share Share