Zoom image | View original size
In 2013 Nick Baker Architects were commissioned to design a new 5 bedroom residence at Cobblers Hill, in Buckinghamshire. The commission for a private client located in an Area of Outstanding Natural Beauty sought to develop a house that would fit into its landscaped context.  The design of the residence has taken its prompt from the inherent context of the site. The gentle slope from the level of the existing building to the rear northern boundary identifies a change in level of 750mm. This creates a natural terrace. By introducing a clear line of separation of level from east to west the design locates the 'living' areas to the upper southern section of the site with its wide views and 'warm' aspect and the 'sleeping and guest' areas to the lower northern location. By offsetting the single storey forms from the central north/south axis of the original proposal, the design seeks to add the third area, the garage block, which forms the third side to a courtyard formation to clearly delineate an entrance area to the overall composition. View more View full description
Share Share