Zoom image | View original size
Bean Buro’s design for UBER’s new Hong Kong office takes inspiration from Gottfried Semper’s writings on vessels, where he described the notion of form and function acting as a structured whole, with individual parts fulfilling their own function while cooperating with others to achieve an overall aim and effect.  UBER’s new workplace, totaling 9,000sqft (830sqm) on the top floor of an existing office building, was inspired by such notion of volumes and functions. Interpretations of the city’s waterfront topography and curvy mountains generated an undulating, voluptuous dark blue inhabitable vessel that contained meeting rooms, service areas and private work booths. Each individual part of the vessel was a variety of work spaces equipped with their own privacy control such as misty gradient glass partitions or curtains. Work clusters occupy the open neighborhoods, each with access to shared supports and collaborative work zones. The work clusters can be re-arranged to match the constantly changing needs of the company. View more View full description
Share Share