Zoom image | View original size
This new home is in Malvern, and sits on a tight lane, with small street setbacks to most properties, with a sense of inner city living.  This home replaced a single storey weatherboard miner’s cottage, and attempts to provide an improved use of the land, with a two storey home plus a basement.  The clients father was an architect, so the clients did not require any convincing of the importance of engaging an architect, and the value that can be added by working through the design process with one.  The clients were already aware of the softer elements of design – for example, orientation, prevailing winds, natural light and passive solar design.  The ground floor was designed to open its main entertaining and living spaces to the north, creating a sun filled courtyard, perfect for their lifestyle. View more View full description
Share Share