Zoom image | View original size
True to its design philosophy of minimal intervention and maximum up-cycling, the anti-design theme runs right through the new Cyber Hub Social’s decor. With an area of 5000 square feet, it makes an unexcelled impact, adapting a low cost housing model in a fun urban café. Conceptually, this new Social uses the mindset of a localite with behavioural references from chawls of Mumbai, creating and producing an everyday comforting and interactive space. Chawls were first created to house as many mill workers in one building – a space that was efficient and functional. In the same way, Social has evolved into a space that symbolises community living – a place that stands for unity, togetherness, security, camaraderie, cultural essence and ethos – minus all of the pretences of modern day life.  Seceding from the rigid design theory in metropolitans, it creates spaces with varying scales ranging from a 2 tier local train seating to a courtyard setting and private chawl rooms with beds. It is a celebration of the unity and togetherness of people in a settlement, making nonpareil use of space in a home bound milieu.  View more View full description
Share Share