Zoom image | View original size
The design for Fongster is very much driven by the Client’s passion for cars and bikes. With the brief requiring the residence to fit a spacious and well-equipped garage on top of the standard dwelling requirements, it was hard not to make the garage as a feature of the house. It takes centrestage, providing the sense of arrival and welcome into the house. A verandah that is an extension to the master suite at the second floor ‘hovers’ above it, framing the entrance-garage.  Fongster sits on a long and narrow plot and as with other plots of similar nature, one of the main challenges is to ensure efficient circulation given the spatial brief. Several strategies have been adopted to tackle this.  Firstly, the plan meanders at the living room (first floor) and master suite (second floor) to break an otherwise long and straight circulation path to the rest of the house. This also provides these spaces with deeper and layered vistas, facing away from the harsh West sun and direct views from the neighbouring public housing. View more View full description
Share Share