Zoom image | View original size
Located in Redhill, the project is a demonstration of heartland rejuvenation and community building, through Masterplanning and the adaptive reuse of Bukit Merah Vocational Institute built in the 1970s. The property was re-purposed as the Enabling Village - an inclusive space that integrates education, work, training, retail and lifestyle, connecting people with disabilities and the society. Before re-development, the property did not contribute to the neighbourhood. The Masterplan re-imagines the Enabling Village as a park/garden destination, and is designed as an integral part of the neighbourhood's pedestrian network. The design scope includes architecture, interior design, signage, lighting, art and landscaping to deliver a holistically integrated environment. The buildings are re-named as "Nest", "Playground", "Village Green", "Hive", "Hub" and "Academy" - based on their characters and programmes. These are seamlessly connected by ramps, landings and lifts. View more View full description
Share Share