All
Projects
Products
Events
Competitions

The Auditorium / Paredes Pedrosa

The Auditorium / Paredes Pedrosa

© Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda + 16

Lugo, Spain
  • Architects: Paredes Pedrosa
  • Area Area of this architecture project Area: 14647.55
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2016
  • Project Directors: Juan Iglesias, Iván López Veiga
  • Project Collaborators: Álvaro Rábano, Clemens Eichner, Lucía Guadalajara, Ángel Camacho, Ingrid Campo, Blanca Leal, Roberto Lebrero
  • Collaborators: Ana Ortiz Conlledo, Ana González de Herrero Otero, Rubén Ramos Loureiro, Alejandro Romero Romero
  • Budget And Measurement: Luis Calvo
  • Execution Direction: Vicente Quiroga Rodríguez
  • Structure: GOGAITE S.L. + E3 Arquitectos, Francisco Carballo y Carolo Losada
  • Installations: JG Ingenieros Consultores de Proyectos S.A. + Obradoiro Enxeñeiros S.L.
  • Glassing: Guardian
  • Contractor : UTE FCC Construcción S.A., Vilamiño S.A.
  • Owner: Xunta de Galicia
More Specs Less Specs
© Fernando Alda
© Fernando Alda

Text description provided by the architects. The Auditorium, as the old roman walls of the city of Lugo, has a strong link to the existing site and to the topography. The project involves rearranging the relationships between the open spaces of the slope and the city. The building is organized between two levels: a lower one related to the city and to the avenue and an upper level related to the existing gardens where the entrance to the music halls is placed. Parallel to the avenue the entrance to the congress area builds up the Auditorium’s representative image towards the city.

© Fernando Alda
© Fernando Alda
Exploded Axonometry
Exploded Axonometry
© Fernando Alda
© Fernando Alda

A long and irregular shaped volume hosts the programme where public areas link a series of different spaces connected by a large continuous lobby. The music halls, for 900 and 300 seats are designed also for theatre and both are placed over the slope overlooking the garden with natural light.

© Fernando Alda
© Fernando Alda

The building has a double image, a fragmented small-scale image towards the garden and a continuous glass curtain wall with different transparencies and heights towards the city, conceived as a large vernacular gallery.

© Fernando Alda
© Fernando Alda

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Lugo, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Auditorium / Paredes Pedrosa" 20 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/801621/the-auditorium-paredes-pedrosa/> ISSN 0719-8884
© Fernando Alda

礼堂 / Paredes Pedrosa

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.