Zoom image | View original size
In 2009 BOLLES+WILSON won the 1st prize for housing and a kindergarten on the site of the 1960s St Sebastian Church. It was expected that the emblematic oval form of the church be demolished. Instead the kindergarten colonized the nave. It was opened in 2013 – a much published reuse with interior green weather protected play decks. Now phase 2 is complete, a peripheral frame of housing protecting the kindergarten from a noisy street and giving a precise edge to the adjacent park. Market realities are clearly visible in the differentiation of the social (subsidized) housing with its bright white and pink plaster facade to Hammer Str. and the owner-occupied flats with their noble dark brick facade facing the mature trees in the park. One corner tree is explicitly embraced by the projecting white sheet of the street facade. View more View full description
Share Share