Zoom image | View original size
Nordic — Office of Architecture was approached by the Vatnan family to deliver their dream home. They had a simple architectural vision, but a demanding site on which it was to be realised. Located on the edge of an established residential area with limited access and a steep topography, the site does however offer fantastic views from the private and shielded south-west facade. The family desired a home for both everyday life and entertaining, where the primary rooms are all collated on one floor with generous sizes and well resolved spatial relationships. By lifting this main floor up to one floor above the natural entrance level, we captured the best of the views and the sun. The elongated body of the house shelters against the wind and creates an open private outdoor space, while the bedrooms and living areas all have direct access to the garden via a covered terrace stretching the length of the house. View more View full description
Share Share