Zoom image | View original size
This custom designed private Residence is situated within the Santa Lucia Preserve of Carmel Valley, California. The Architect’s overriding intention for this modern 2-story family home centered on achieving an intimate connection between the ‘L’ shaped residence and its setting within a rolling hillside clearing. Siting the home carefully amidst old growth oaks and framing views architecturally, the connection to nature is reflected by an abundance of vistas that capture the rolling hills, wild life, and broad valley views from almost every aspect of the house, connecting the inner and outer environments seamlessly. Entrance to the home is achieved beneath an enclosed 2nd-story bridge that connects the Main Living areas to the Master Suite. The compressed stair sequence travels under the “bridge” upward revealing a sunny courtyard adjacent to the Main Residence, separate Guest Wing, and outdoor living spaces. View more View full description
Share Share