Zoom image | View original size
This portion of the Dessous des Berges street  is rather unusual as the adjacent office constructions are all set back 5m from the common Parisian street alignment. To integrate the new building into this context without penalizing its feasibility, the project plays with both the programmatic and urban constraints to produce quite a creative proposal. Suspended over a front garden, the buildings front facade is carved and sculpted to create volumes that connect with the different planes of the street facade. This allows the project to integrate into its surroundings while subtly contrasting with the neighboring static masses. The different distortions on the buildings front facade create generous alternating apartment balconies. These balconies are orientated south-west and overlook the street, they offer various framed views and direction whist also providing sun protection during the summer months.  View more View full description
Share Share