the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. South Korea
  5. SMART ARCHITECTURE
  6. 2016
  7. Office GO.medi-tech / SMART ARCHITECTURE

Office GO.medi-tech / SMART ARCHITECTURE

  • 19:00 - 13 September, 2016
Office GO.medi-tech / SMART ARCHITECTURE
Office GO.medi-tech / SMART ARCHITECTURE , © Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

© Moon Jung-sik © Moon Jung-sik © Moon Jung-sik © Moon Jung-sik + 23

© Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

Text description provided by the architects. This building is for the company of GO.medi-tech, developing medical appliances and making, suppling rehabilitation assist equipments and aging friendly goods. The Office of GO.medi-tech is composed of a commercial space for rent at first floor and spaces for the company such as offices, a lounge, a manufacturing room and a storage at second, third and fourth floor. 

© Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

This building, sit in small site about 150 sqm, is located in Taejeon-Dong, Buk-gu, Daegu, South Korea, and there is Maecheon Station, third of Daegu Metro, in the south and Palgeocheon, the upper region of the Geumho River, in the west. Also, there is a neighboring commercial district and a residential area in the north and east.

© Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

The shape of building is decided by following law for right to sunshine of north residential area. Also, entrance spaces, which mean main, commercial and parking entrance, are linked with levels of site naturally. Because of that, inside of first floor was able to be a flexible space and has various ceiling heights.

© Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

The core of building is suited at the best position by considering a shape of building and a location of main entrance, and then we tried to make a pleasant space of stairs by using wires instead of rails. At the space of between our building and a adjacent building, we secured a privacy of the site by making scenic plantings. The lounge of third floor for accepting various purposes is arranged near a north terrace because of an intention for feeling a city scenery closely. In addition, a storage closet, planed patterns that can be possible to penetrate, created a bright atmosphere of inside space. 

© Moon Jung-sik
© Moon Jung-sik

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Office GO.medi-tech / SMART ARCHITECTURE " 13 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795103/office-gedi-tech-smart-architecture/> ISSN 0719-8884
© Moon Jung-sik

GO.medi-tech 办公大楼 / SMART ARCHITECTURE

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.