Zoom image | View original size
The site is located in a housing land development area behind Gimhaehyanggyo Confucian School. The client purchased the site just because of its fascinating view over the cityscape of Gimhae, and wanted to build a house. However, unfortunately when he was eventually able to start the project, multi-household houses were already on construction around the site, and as even more houses were planned to come, thus the site environment seemed to come up with a different scene which betrays the client's wish. Nevertheless the architect tried to do bring the cityscape of Gimhae that had captivated the client's mind, into the new house. Therefore, as a solution, he introduced a concept of observation tower in a form of family room. And also, inspired by the hobby of client; collecting ornamental rock and pot-planting, the architect created a foyer with a vertical gallery connected to the tower. The foyer presenting another distinguishing feature to the house, works as a communal space linking and integrating all the individual rooms. And the vertical gallery provides an exhibition space with a circulating route for ornamental rocks and pot-plantings. View more View full description
Share Share