Zoom image | View original size
The brief was to convert a disused rail line into a publicly accessible contemporary restaurant and bar venue that would not only sit comfortably within the surrounding heritage context but also contribute positively to the local residents and the tourist experience of Melbourne.  The design of a series of white polycarbonate box buildings responds in an abstract manner to the linear nature of the rail lines, platforms and the river. A central passage extends from the east entry to the west allowing for direct and efficient movement through the interior of the project. Refined timber lined bars at each end of Arbory create a sense of comfort and enclosure while the gently rising and meandering entry path at the eastern end of the venue maintains a connection with the landscape and a sense of journey and delight from Flinders Walk. View more View full description
Share Share