All
Projects
Products
Events
Competitions

The Light Box / Esculpir el Aire

The Light Box / Esculpir el Aire

© José Ángel Ruiz Cáceres © José Ángel Ruiz Cáceres © José Ángel Ruiz Cáceres © José Ángel Ruiz Cáceres + 19

Alicante, Spain
  • Architects Authors of this architecture project Esculpir el Aire
  • Architect Authors of this architecture project text, Esculpir el Aire / José Ángel Ruiz Cáceres, url,
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Delux Denmark, Esculpir el Aire , Gibeller, Maryloz, Porcelanosa Grupo, Sombras iluminación    
  • Activity

    Real Estate Office
  • Architect

    Esculpir el Aire / José Ángel Ruiz Cáceres
  • Photographs

  • Collaborators

    Mónica Costa + Gloria Soler Ródenas + Ana Adeva Gil
  • Photographic post-production

    Ana Adeva Gil + Gloria Soler Ródenas
More Specs Less Specs
© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres

Experience of a induced way
The design of a new inner space understood as a scene for the action, within a forced perspective, where the visitors walk along inside it becoming unconscious forward movement: to make an induced way experience a reality.

© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres

The Light Box is a place for lighting encounters and has been designed with the clear intention of addressing the users into the last room like a fine-drawn fishing net. The lines of action show a way by using visual and haptic perception together, across the set, becoming our physical movement of displacement: the bent reception furniture, the curved ceiling from left to right, the folded right wall to the left, the three glass surfaces advancing like pieces of smaller width while you approach them…

Diagram
Diagram

White color: Symbol of conceptual cleanliness. It constitutes a deep investigation on the infinite shades of white and its different textures (glossy porcelain, smooth matte painting, satin-gloss lacquered DM, white led light, white fluorescent light).

© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres

Artificial lighting: The precision of a laser dissection was necessary used to carry out the breakdown of the corners between the different surfaces.

© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres

Furniture: The fixed furniture has been designed using DM which has been lacquered in white color, adapted to the specific activity requirements.

© José Ángel Ruiz Cáceres
© José Ángel Ruiz Cáceres

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Alicante, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Light Box / Esculpir el Aire" 18 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793042/the-light-box-esculpir-el-aire/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© José Ángel Ruiz Cáceres

西班牙光之盒 / Esculpir el Aire

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.