Zoom image | View original size
The project concerns the renovation of an apartment located inside a former school of music in a XIX century building   in the historic center of Siena. The Nineteenth century municipal property Palazzo has been divided into apartments and auctioned. The apartment cuts are very nice and allow interesting joints that became a wealth for the project. The apartment is located on the first floor and develops on two levels around a courtyard. One of the main objectives of this project was to emphasize the presence of the double level by putting in visual communication the two floors with a gallery in the center of the living area that enhances the considerable height of the undivided environment. The apartment presents on the lower floor, living area, dining room and kitchen with two bedrooms and a bathroom and on the upper floor a gallery which leads to an environment loft with open views on the rest of the house. The living area at the entrance and the gallery and the loft upstairs incorporate an internal courtyard on which many windows of the apartment open. This environment becomes a secondary light source for the apartment and create interesting unexpected visuals.  View more View full description
Share Share