Zoom image | View original size
There are only a few instances in an architectural career where a client and an architect’s vision unify into an immaculate and complete expression of art and architecture. We were very fortunate to work with a couple who, devoted to the ideals of minimalism’s stark allure, asked us to design a house in the foothills of Tucson, Arizona, located in the profoundly diverse Sonoran Desert. The owners’ refined sense of contrast required a “modern, minimal home: a pristine box that seemed to have landed in the desert.” The house’s hillside location required that we take advantage of the boundless vistas while protecting the owners’ carefully curated collection of art and modernist furniture as well as the desert itself. These diverging conditions resulted in the elevation of the major living spaces to the upper floor. The considerable programmatic shift reduced the footprint and the construction impact, as well as reiterating the owners’ vision of gently touching down upon the earth. Kevin Howard’s assertion that “The desert is very slow to heal” can be seen in the surgical location of the residence around and within the numerous Saguaros on the site. View more View full description
Share Share