Zoom image | View original size
White Arkitekter’s Copenhagen studio has been selected as winners of a competition to design 115 individual homes as part of a social housing project in Denmark’s Allerød Municipality. Located north of the capital city of Copenhagen, the new neighborhood will be bordered by forest and a lake, inviting the nature in to complement and screen individual buildings. The project, titled “By the Woods,” will attempt to subvert typical preconceptions about social housing through the blurring of public and private space. In traditional affordable housing developments, public and private spaces are separated abruptly and unnaturally. In “By the Woods,” White Arkitekter has softened those lines by utilizing existing natural elements on the site, creating semi-public spaces that encourage residents to socialize in common areas. View more View full description
Share Share