Zoom image | View original size
As part of ArchDaily's coverage of the 2016 Venice Biennale, we are presenting a series of articles written by the curators of the exhibitions and installations on show. Our report is a reflection on the lessons learnt through designing and revisiting buildings for people with dementia. Visitors enter our space at the end of the Arsenale through a gap in the partition walls. The room is darkened, in contrast with the projected brightness on the floor. The floor accommodates a 4.8m x 6.4m animated drawing of the Alzheimer’s Respite Center. The drawing is dynamic, with multiple projected hands moving across the plane of the floor as they create fragments of a plan. They merge and overlap. These hands represent sixteen individuals inhabiting a series of rooms at the Alzheimer’s Centre. The projection consistently labours towards the clarity of a completed plan but falls short of achieving it. View more View full description
Share Share