Zoom image | View original size
Building envelope design of new natural gas power plant and construction of visitor observation deck at Düsseldorf’s Rhine Bend in immediate vicinity of the harbour and city centre. The facade links the observation deck and power plant components creating a complex of buildings which, through an interplay of closed frames and illuminated joints, has become a structural logo for the city’s energy supplier at night.  The new highly efficient and climate-friendly natural gas power plant is visible from afar at the bend of the river Rhine and, as a distinct landmark, indicates the city’s south-west boundary. A facade made of steel frames wraps the various building components of the new power plant in a uniform cloak. The individual modules have been designed to meet the diverse requirements of the inner workings; at the same time, the rhythmic pattern of the skin divides the vast scale of the facility into acceptable units. View more View full description
Share Share