Zoom image | View original size
The area of architecture is placed in a centre of a small village Veľké Úľany (South West Slovakia). The ground is unique for its specific irregular shape which tends to be narrowed at the edge. This place is situated near to a protective zone of Calvary, an important municipal monuments with high vegetation. Main concept of design is based on a markedly conservation of its authentic genius loci. The mass of the architecture forms on a traditional shape of a house located between the existing trees. Efforts to keep symbiosis with surrounding nature led to the connection of flat and sloped roof. The two-storey building purposely respects the street line and its location opens up a view of the entire area. Steeper slopes of the roof to the south promotes the lightness and subtlety of garden and creates its nice background. Human scale brings airiness into the backyard and decreases towards the entrance which consequently seems less personal, but still attractive.   View more View full description
Share Share