Zoom image | View original size
Shoehorned into the narrow space behind Mario Botta’s 1995 building, the Snøhetta-designed new wing of the SFMOMA was forced to go where few museums have gone before: up. Rising 10 stories into the San Francisco skyline, the new building nearly triples the amount of existing gallery space and adds a new entrance into what is now one of the world’s largest buildings dedicated to modern art. As the museum is set to reopen to the public May 14th, the critics' takes are rolling in. Did the restrictive site inspire a unique design solution or limit the creative possibilities of the project? Read on to find out. “The pair do not make a particularly happy marriage. Indeed, after visiting the conjoined complex, it makes you wonder why one was deferentially kept at the expense of the other, while being considerably lobotomised in the process.” - Oliver Wainwright, The Guardian View more View full description
Share Share