Zoom image | View original size
The campus of Heinrich-Heine-University, Düsseldorf consists mostly of four- to six-storey concrete buildings, which had been built in the 1970s. The new “Oeconomicum – School of Economics”, centrally located between the university library and the medical school, next to the central pedestrian mall, marked the beginning of a general overhaul of the campus including renovation works and new constructions. It has become the new landmark of the campus. The Oeconomicum frames one side of the Library Square and with one of its short elevations completes the Plaza. The three-storey building, which was raised on stilts, was built above the entry to an existing parking garage and as such did not require additional land use and provides sheltered bicycle stands as well as end of trip facilities. The gently curved shape was informed by the existing lake next to the site that is used for the university cooling system. The lake, which had previously been inaccessible, is now nicely framed by a timber terrace deck that allows for outside working and studying. The terrace has become an intensively used meeting place for the entire campus. View more View full description
Share Share