All
Projects
Products
Events
Competitions

Loft Sixty-Four / EVA architecten

Loft Sixty-Four / EVA architecten

© Sebastian van Damme © Sebastian van Damme © Sebastian van Damme © Sebastian van Damme + 20

Renovation  · 
's-Hertogenbosch, The Netherlands
  • Contractor

    Bouwcomfort Schijndel
  • Structural engineer

    Martijn Bettonvil
More Specs Less Specs
© Sebastian van Damme
© Sebastian van Damme

Text description provided by the architects. In the heart of 's-Hertogenbosch a former office and workshop was completely renovated and converted into a loft. Because the building is 20 meters deep and really only has light at the front and rear, access of daylight has been an important theme. The explicit wish of the client was to be able to enjoy the property as one large space. Various voids/vides were introduced that allow daylight to penetrate deep into the home.

© Sebastian van Damme
© Sebastian van Damme
Floor Plan
Floor Plan
© Sebastian van Damme
© Sebastian van Damme

The voids provide glimpses between the various residential functions themselves. The functional elements such as bathroom, toilets, storage room and kitchen are grouped in one large timber volume that also connects the floors. From the bath you can look right through the void into the sky.

© Sebastian van Damme
© Sebastian van Damme

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: The Netherlands, s-Hertogenbosch

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Loft Sixty-Four / EVA architecten" 10 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785040/loft-sixty-four-eva-architecten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.