Zoom image | View original size
A newly discovered Super Basement has not only helped to attract the best talent, productivity has improved, and a new way of working has made the usable space 30% more efficient. Out-recruiting the competition:  The recently opened Digital Lab, in the basement of Sainsbury’s Foster-designed Holborn headquarters, has already improved the speed of attracting talent to the retailer’s new Digital Services Team.  ‘The Digital Lab is enabling us to attract the best talent to our Digital Services Team to help us steal a march on the competition.  It has become a huge part of what we are.’ [Charlotte Briscall, Sainsbury’s Head of Digital Experience] Improved productivity:  The project rationalised an existing basement catering facility to free up space for the creation of a new flexible, collaborative working environment for the new team. Flexible activity and quiet touchdown spaces allow variety and choice; they are linked by a central ‘Collaborative Stair’ that can be used as an auditorium area for group work and presentations, and a place to sit and socialise.  Throughout the design phase a charrette process allowed teams to input into what they wanted the new space to be, with a traditional 9 to 5 routine out and a more flexible approach at the top of their wish list.  View more View full description
Share Share