Zoom image | View original size
The Tuatua house is located in a coastal subdivision. The brief required a generous family holiday home suitable for frequent guests and informal entertaining, with space to garage a boat and sports equipment.  The site is north facing toward the view, but visible from the public walkway, and has adjacent homes on the two side boundaries. The area is subject to strong winds, both northerly from the coast and from the south west.  The plan locates the main living area at the seaward north end of the site, and wraps around a west facing lawn and pool courtyard, enclosed by the children’s wing at the southern end.  The owners bedroom and two guest bedrooms are set on an upper level, creating private retreats from the level below.  The double height entry gallery is on axis to a sand dune beyond, so that the view is revealed as you progress to the living area. Stacking sliders from the gallery open the spaces into the garden, providing visual connection between the spaces.  View more View full description
Share Share