Zoom image | View original size
This family home is located in the coastal town of Salinas, on a residential street with prominent height and arrangement. It stands between party walls and complies with the regulatory standards of a 192 square metres land plot. Design constraints included: the rectangular shape of the plot; its east-west orientation; a neighbouring party wall on one side, and the wall of another dwelling located at a two-metre distance on the other; the impossibility of creating openings in the back wall. The project is divided into two parts in consideration of the the clients' needs: with the entrance hall acting as the central axis, the main volume is divided in two, which allows for a more efficient distribution of the rooms. Consequently, the ground floor works as a space containing sections of the house meant for socializing, which are connected to the entrance. Distributed away from the central axis are the living room and dining room on one side, and the kitchen and a guest toilet on the other. The front section of the house makes up the private areas. View more View full description
Share Share