Zoom image | View original size
The project is a renovation of a house of approximately 500 sqm originally divided in two floors and a basement, the extension of a villa of two screenwriter and their children located in Shunyi, Beijing. The initial client’s requirements were a volumetric expansion to accommodate new programs such as a double-height studio, a roof terrace, a kitchen garden, a projection room, and the transformation of the existing garden, needing to become an integral part of the building. The intervention works as a unitary module internally composed of diverse levels of interconnection that operates as a montage, a juxtaposition and a progression of diverse spatial scales and characters.  The new volume is designed as a device of filtering environmental and programmatic factors, a spatial structure internally never secluding, never concluding but constantly modulating successive scalar sections through shadowy subtleties and diaphanous layerings. The space is rendered a unitary scene through the use of an intentionally reduced palette of materials. The material catalog is in fact condensed and composed just by a light metal structure, filtering aluminum louvers controlling shadows, transparencies and determining levels of privacy and finally a metal grid that works in combination with a resined white floor and a bamboo deck. View more View full description
Share Share