Zoom image | View original size
The client approach us with a brief to renovate their double fronted cottage in hawthorn, after a few briefing session with the clients, it became very clear that their lifestyle revolved around their garden and spending their days outdoor as much as possible. Unfortunately, their existing house doesn’t utilise the exterior as well as it could, and being completely south facing, the central body of the house remains quite dark most of the year. So our first approach, was to remove the awkward rear lean-to and instead of extending from the existing house, we decided to build a stand alone structure off the front house and connect the two spaces with a central passageway. Conceptually, this allows the two built form to contrast their individual form and characteristic, creating an architecture that provides clear distinction between ‘old’ and ‘new’. View more View full description
Share Share