Zoom image | View original size
PCPA’s design of Buerger Center is a dynamic addition to CHOP’s main campus in West Philadelphia. Composed of stacked, undulating forms and a palette of primary colors, the twelve-story building and six-story wing offer young children and families an uplifting, interactive setting for treatment. Easy-to-navigate floors, colorful pods with “Wait, Play, Learn” displays for fun engagement, and a roof top garden for rehabilitation and play are features that help reduce the stress typically associated with hospitals. The three-acre landscaped plaza provides open space for safe recreation, family gatherings and small pockets for private reflection; medicinal gardens have been planted for therapeutic use. Below the plaza is a five-level underground parking garage. The lobby is spacious and light-filled with a dramatic, curved ramp that invites children to zigzag their way up two levels and observe the activity below. The accessible ramp connects to a bridge linking to the North Campus across the street. View more View full description
Share Share