Zoom image | View original size
.StrategiesThe school is located in the urban city center of Sabadell, in a corner shaped by two buildings aligned to the street. Both volumes create a wide courtyard with a sports center located in the basement.
The proposal involves only the oldest building (1959) which hosts the pre-school classrooms and few outdoor spaces. The essential strategy consists on taking advantage of the huge potential of the original building, both the constructed surfaces as well as the useful spaces.
The main interventions are a complete indoor refurbishment and a small extension of 240m2 added to the previous 1200 m2 giving a new south facade. The design also includes two new playgrounds: one on top of the building and another one on the roof of the sports center entrance. Finally, a new porch is added to the street main access. View more View full description
Share Share