Zoom image | View original size
The selection of the site for the future dwelling was determined by the proximity to Herastrau Park, which also determined the small size of the lot which is surrounded by undesirable neighboring areas.  A direct consequence of these conditions was the vertical development of the spaces (ground floor garage, first floor living quarters, second floor for sleeping area and the third floor for relaxation terrace/ spa to make up for the small and shady yard from the yard level). Although the location is in a strongly established site, with relatively small lot as far the beneficiary’s needs, the efficient use of the volumes (set-backs and terraces on every level) creates naturally lit green spaces along the height of the building. This result also obtained also by half level sections of the house, which creates an unified interior space, spectacular, dynamic, fluid, interactive with great flow and traffic between levels. View more View full description
Share Share