Zoom image | View original size
The Nogueiras house occupies an existing stone construction in direct relation with the front patio and with views to the sea.Formerly used as a barn, it has now been converted into a house. To the West, the stone facade and wall limit the plot with the public road and to the East the main entrance of the house is made under a vineyard. The project has started with the perimeter pre-existing walls, to which were added the first floor and the multifunctional box detached from the internal walls and in relation with all the areas. The program is developed in two floors, with the more public areas located in the ground level, with double height in the living area and entrance, and the more private ones in the first floor. The central wood box is the bounding piece of the different areas, incorporating several usages and furniture elements such as: pantry and cupboard in the cooking and dining area, shelf in the living area, bathroom inside it, support to the stair, mezzanine on the top and dresser in the bedroom. View more View full description
Share Share