Zoom image | View original size
Villa K, located in Thüringen, is the first German project for Paul de Ruiter Architects. The realization of a sustainable villa, discrete and integrated in the natural environment, was the wish of the client. The result is a straightforward, but innovative residence built from only glass, steel and concrete. Living Space The sustainable house is oriented towards the south, this is where the living- and bedrooms are situated. A glass façade, stretching from roof to floor, demarcates the living areas. The glass façade, without disruptions such as windows or outdoor sun blinds, reflects nothing but the air and offers amazing views over the valley. Around the living area a U-shaped terrace is situated. The middle of the terrace is crossed by a partly indoor patio and a pool that seems to float above the hill. Through the addition of a lifting platform across the pool, the terrace visually appears to continue. This platform can be pulled up when deciding to go for a swim. Around the terrace a garden is arranged with vegetable crops and fruit trees, through which the owner is able to harvest his own yield on this special location up in the mountains. View more View full description
Share Share