Zoom image | View original size
The property for this project is nestled in an idyllic valley on the edge of Graz. The landscape features idyllic rural scenery, meadows, forests and a steep hillside that affords fabulous views of Graz. On this beautiful site, two buildings were built for three generations. The higher, smaller building features living quarter for the grandparents and an office below, while the larger building below offers ample space for the parents and children. The buildings themselves are designed as viewing platforms in the hillside, which fold together in the form of simple frames. The high point in the frame creates an exciting interior room with different heights and a type of gabled roof – not least as a tribute to the traditional rural style of construction found in the area. Thus, two dynamic buildings are created which lie smoothly, almost floating on the hillside. View more View full description
Share Share